Dejlige franske rødvine

Sætter du også pris på et godt glas vin til maden? Så er du nok enig i, at det er heldigt, at vi har Frankrig. Frankrig laver nemlig dejlige franske rødvine, som hele verden kan nyde godt af. Frankrig har mange gode forudsætninger for at lave rigtig god vin. Det gælder blandt andet den frodige jord og den stærke sol. Men her skal vi ikke overse de dygtige franske vinbønder, som arbejder hårdt året rundt, så verden kan nyde godt af de dejlige franske rødvine. Året rundt poder og plejer de deres vindrueplanter, og når høsten går ind samler de dem omhyggeligt sammen for at brygge årets vinproduktion.

Vi har meget at takke Frankrig for

Forestil dig at du køre igennem det franske landskab. Du kører på en lille grusvej, som er omringet af vinmarker. Vinhøsten er gået ind, og marken er fuld af mennesker, som hjælper hinanden med at få vindruerne sikkert under taget. Du er på vinudflugt i Frankrig og på vej mod den nærmeste vingård for at smage og købe de franske rødvine. Da du ankommer får du en rundvisning af de franske bønder, som viser, hvordan de franske rødvine bliver produceret, og hvordan saften bliver stampet ud af druerne. Luften er tung af en sødelig og gæret duft

Franske rødvine til livsnydere

Endelig kommer du ind i butikken og smager på de forskellige franske rødvine. Det smager skønt, og du køber så meget, som du kan bære. Du kommer derefter tilbage til Danmark med bilen fuld af franske rødvine, som du kan nyde resten af året. Kan du se det for dig? Godt. Så åbn en flaske fransk rødvin og nyd den, som den fortjener. Sådan smager Frankrig nemlig (og vinbondens fødder), og er du livsnyder, bør du sjældent drikke andet.
Franske Rødvine