Livet får mening i et botilbud for udviklingshæmmede

Livet skal først og fremmest være rart, det kan igen vist blive uenige om. De bump vi møder på vejen, må helst heller ikke blive for voldsomme. Livskvaliteten måles i den grad, vi er tilfredse og selv føler, at vi har magt over tingenes tilstand og selv er i stand til at ændre på dem. De færreste har det bedst alene, men nyder fællesskabet med andre både i de lyse og mørkere stunder. Et botilbud for udviklingshæmmede har som primære funktion, at arbejde for alt dette.

Botilbud for udviklingshæmmede der selv vil have ansvar

Nå den dag oprinder, hvor man er parat til at tage det største skridt ud i voksenlivet og flytte hjemmefra, er det ikke alle unge, der er i stand til at tackle denne situation og de udfordringer der ligger i vente, når man skal ud på egne ben og bære ansvaret for det meste selv. De har ganske enkelt brug for mere tryghed og en anderledes hjælp end flertallet. Botilbud for udviklingshæmmede er et trygt valg for dem. Her kan selvstændigheden og egne evner testes lidt, uden at noget går galt. Man føler sig voksen, når man forlader mor og far, men der står hele kompetente voksne klar og bygger et pædagogisk stillads, som man kan vokse op ad uden at vælte. Alle bliver mødt dr, hvor de er og der stilles selvfølgelig krav, men de bliver aldrig urimelige at honorere.

Botilbud for udviklingshæmmede er mange ting

Traditionen for bofællesskaber for udviklingshæmmede er lang og i dag er det noget alle udviklingshæmmede har muligheden for at få glæde af, uanset de behov for hjælp der er. Bemandingen de forskellige steder er nøje tilpasset beboerne og man gør alt for at sammensætte grupperne, så kemien fungerer optimalt i hverdagen.