Psykoterapi er vigtigt i krisesituationer

Mange undrer sig nogle gange over, at de bliver tilbudt krisehjælp, når de har været ude for eller vidne til en alvorlig hændelse, men psykoterapi er en vigtig del i at kunne bearbejde disse hændelser uden at skulle stå tilbage med psykiske problemer. Hvis man hurtigst muligt får bearbejdet situationen, er der nemlig stor sandsynlighed for at man har nemmere ved at komme videre, og at det ikke skal hjemsøge en senere.

Psykoterapi er samtalens magt

Når man skal bearbejde pludselige alvorlige hændelser, er det vigtigt, at man får snakket tingene igennem med andre, da det ellers kan tynge sindet i lang tid. Den psykoterapi, der tilbydes som krisehjælp bliver udført af professionelle, der ved hvordan de skal tackle situationen og kender til de reaktioner, som de ofte møder efter kriser. Derfor er de godt rustede til at få folk talt ned, så de slapper helt af, så de på denne måde bedre kan forholde sig roligt og rationelt til tingene. Det kan godt være, at man ikke tror, at man har behov for psykoterapi København, men man ved det aldrig helt rigtigt, før man har levet i en efterfølgende tid efter en krise.

Psykoterapi i tiden efter

For nogle er det også en god idé at gå løbende til psykoterapi i den følgende tid efter hændelsen, hvis man har brug for mere tid til at bearbejde indtrykket, og lære mere om sig selv. Det er svært at vide, hvordan man reagerer på langt sigt, og derfor kan psykoterapi fungere som en glimrende forebyggende hjælp til sindet, så man kan sove roligt om natten. Det er netop manglende nattesøvn eller mange mareridt, der kan betyde, at man måske har lidt mental overlast og godt kunne bruge en neutral part at snakke med, som kan hjælpe med at komme videre.
Psykoterapi København